Презентации

Дебъг на навици

Аристотел казва “Ние сме това, което правим постоянно. В такъв случай, съвършенството не е въпрос на действие, а на навик”. Стефан Кънев — програмист, колоездач и като цяло готин тип — ще ни разкаже за своя опит да изкара повече от деня си с контрол над навиците си.

Производителност

Блоговете растат. С повечето читатели и повечето плъгини, поддръжката на блог може да стане скъпа. Или просто може да оптимизирате блога си. Любомир Русанов ще ни разкаже за това какво да направим, за да работят блоговете ни бързо.

Човешкият спам и как да го преборим

Петър Стойков – Longanlon има огромен опит с коментарите, коментаторите и троловете. Опитът му граничи с този на медийните групи. Има какво да ни каже за това как и какво да модерираме в блоговете си.

Кратък уеб

Еленко изследва връзката между социалните мрежи и за това как можеш или не можеш да кажеш много с малко думи. Имат ли бъдеще дългият текст и маратонското бягане?

Разширения

Веселин ще ни разкаже за това как се прави разширение за WordPress. Това ще е сесия предимно за програмиране, така че е подходящо да задавате въпроси за плъгини, уиджети и код.

Въпроси и отговори с Matt Mullenweg

Вместо презентация, Matt ще отговоря на въпроси цял час. Няма ограничения в темите не въпросите: за бъдещето на WordPress, за Automattic, за теми, за разширения, за брадата му.

Comments are closed.