Лектори

Добри хора, които ще ни разказват истории

Matt Mullenweg

Мат е съ-основател на проекта WordPress, основател на Automattic, фирмата зад WordPress.com, от скоро има брада, един от най-влиятелните 10 човека в интернет според Business Insider, на 27 години, блогва на ma.tt и на matt.wordpress.com. Може да го намерите и в twitter.

Веселин Николов

Блогър и уеб програмист с дългогодишен опит. Участва в екипа на WordPress.com. Създал е класацията на българските блогове – topbloglog.com.

Еленко Еленков

Еленко има няколкогодишен опит като ръководител на проекти в Икономедиа, издатели на Капитал и Дневник. В момента се занимава с онлайн реклама в New Moment Interactive. Блогът му е since 2003, чак се чуди дали не го е превъртял. Мина на WordPress по-миналата година и не е сигурен, че се справя добре. Блогва на eenk.com и kukuzel.com, в twitter е elenko.

Любомир Русанов

Любомир Русанов е основател и управител на най-голямата хостинг компания в България – СуперХостинг.БГ. Има дългогодишен опит в IT сферата, като е заемал различни ръководни и
изпълнителни длъжности в Български и международни софтуерни компании. В СуперХостиинг.БГ отговаря за стратегическото планиране и връзките с ключови клиенти и партньори.

Петър Стойков – Longanlon

Петър Стойков не разбира нищо от компютри, програмиране, интернет маркетинг, социални медии, сърч енджин оптимизейшън, криейтив сълюшънс и други подобни залъгалки, но пък е автор на един от най-популярните блогове у нас – kaka‑cuuka.com, който вече трета година неоспорвано държи първото място в Класацията на българските блогове и има уникално количество коментари.

Рая Юнакова

Рая работи в Майкрософт България и има възможността да движи всички академични инициативи на компанията в страната. Преди да се присъедини към компанията е разработвала софтуер с различни технологии и е била част от стартъп, който основава със свои приятели след успешното им участие в състезанието Imagine Cup.

Стефан Кънев

Стефан е програмист откакто се помни. Обожава занаята си и всичко свързано с него – понякога дори го прави не само за удоволствие, но и за пари. През останалото време се опитва да поддържа блог, да учи хората да обичат това, което правят, и да води курсове по Ruby и Python във Факултета по Математика и Информатика към Софийския Университет. Блогва на skanev.com, в twitter е skanev.